Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

ΔΙΧΡΩΜΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑΣ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΚΑΝΕΛΑΣ!!

Σήμερα Τρίτη και 13 Νοεμβρίου 2012 το αγαπημένο μου Koykoycook ξεπέρασε τα 1000 Like στην σελίδα του στο facebook..
Ετσι αποφάσισα ότι είναι ώρα για άλλη μια τούρτα !Δεν είναι μόνο τα 1000 Like που μας χαροποιούν αλλά και οι καθημερινές επισκέψεις που μετράνε πια πάνω από 1000 το 24ωρο!!!
Σύντομα θα μεταφερθούμε στην καινούργια μας ιστοσελίδα η οποία φτιάχνεται
σιγά -σιγά και τα αρχεία μας μεταφέρονται με γρήγορους ρυθμούς στο καινούργιο μας
σπίτι!!!
Εκεί θα σας δοθεί η δυνατότητα να βρίσκετε πιο εύκολα τις συνταγές μας και γενικά
θα γίνει και η δική μας η ζωή πιο ευχάριστη όσο αφορά το πρακτικό του θέματος ...
Ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχθούμε στην νέα μας σελίδα πριν τις αρχές Δεκεμβρίου.
Μετά από 215 συνταγές,77.000 επισκέψεις και σχεδόν 8,5 μήνες ζωής είμαστε περήφανοι
για αυτά που φτιάξαμε  αλλά και για την αγάπη που πήραμε από σας!!!...
Σας ευχαριστούμε θερμά!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
3 μεγάλα αυγά
120 γρ ζάχαρη
70 γρ αλεύρι
40 γρ κόρν φλάουερ
20 γρ κακάο
2 βανιλέτες
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

500 ml γάλα
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας Vefa's House
5 κρόκοι αυγού
125 γρ ζάχαρη
25 γρ μαλακό αλεύρι
25 γρ κόρν φλάουερ
ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
3 κουταλάκια χυμό λεμόνι
3 κουταλάκια του γλυκού άρωμα λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού κίτρινο χρώμα

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανιλέτες.
Βάζουμε σε ένα μπώλ το αλεύρι,
το κόρν φλάουερ,το κακάο
και την κανέλα. 
Προσθέτουμε μέσα στο μίξερ
το μείγμα των αλεύρων
κουταλιά-κουταλιά και στο τέλος 
ρίχνουμε το μπαίκιν πάουντερ.
Βουτυρώνουμε ένα σκεύος διαμέτρου
20 cm και το στρώνουμε με χαρτί
ψησίματος που το βουτυρώνουμε
και αυτό.
Έχουμε ήδη προθερμάνει τον
φούρνο στους 200 C.
Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε στα 2.
Ζεστάνετε το γάλα με την εσάνς.

Χτυπήστε στο μίξερ τούς κρόκους
με την ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα
υποκίτρινο μείγμα και προσθέστε
το αλεύρι και το κόρν φλάουερ.

Τραβήξτε την κατσαρόλα από την φωτιά
να μείνει λίγο και προσθέστε το μείγμα
του μίξερ.


Βάλτε το σκεύος στην φωτιά και
ζεστάνετε ελαφρά κτυπώντας συνεχώς
μέχρι  να γίνει το μείγμα παχύρρευστο
και να κοχλάσει.
Βράζετε το μείγμα για ένα λεπτό και
ανακατεύετε  συνεχώς. 
Προσθέστε τον χυμό και το 
άρωμα λεμονιού.
Όταν κρυώσει βάλτε την στο μίξερ και προσθέστε το χρώμα και το ξύσμα.
Βάλτε την στο ψυγείο με μεμβράνη
να σφίξει.
ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
1 φακελάκι ζελέ ανανά η λεμόνι
1,1/2 φλυτζάνι χλιαρό νερό
Διαλύστε τον ζελέ μέσα στο χλιαρό
νερό και ποτίστε την πρώτη βάση
από το παντεσπάνι σας.
Στρώστε πάνω στο παντεσπάνι
κανέλας την κρέμα.

Προσθέστε την δεύτερη βάση και
ποτίστε την και αυτή.
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
1 διπλή συσκευασία κρέμα μόρφατ
1,1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι κίτρινο χρώμα 
4 κουταλιές σκόνη κακάο
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι άρωμα λεμόνι
Χτυπήστε την μόρφατ με την κρέμα
γάλακτος σε μια σφικτή σαντιγί.
Βγάλτε 5-6 μεγάλες κουταλιές
την άκρη.
Ρίξτε μέσα στην κρέμα το κίτρινο
χρώμα και το άρωμα.








Αρχίστε να διακοσμείτε με κορνέ
την τούρτα σας με την κίτρινη σαντιγί .













Χτυπήστε στο μίξερ την κρέμα
σαντιγί που έχετε κρατήσει στην
άκρη με το κακάο και μια κουταλιά
ζάχαρη άχνη. 
Βάλτε την στο κορνέ σας και
διακοσμήστε όπως στις φωτο..
Ευχαριστούμε το Vefa's House Samos για τα χρώματα,τα αρώματα και το καταπληκτικό κορνέ της Wilton.



ΩΣ  ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ !!
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ
(ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)

7 σχόλια:

Foteini Thes είπε...

Πολύ, μα πάρα πολύ εντυπωσιακή τούρτα!!!Παρατήρησα ότι το blog σας,ανεβάζει πολύ ωραίες τούρτες,επαγγελματικά στολισμένες,πρωτότυπες,πλούσιες σε υλικά και φαντασία!Συγχαρητήρια για τον μεγάλο αριθμό επισκέψεων στο λίγο χρόνο πού είστε στον διαδικτυακό χώρο!!
Μια που έχω αδυναμία στις τούρτες,θα πω ότι με εντυπωσίασε..και αυτή!!!Καταπληκτικά χρώματα,έντονα αρώματα και ξεχωριστή εμφάνιση!Τα χρώματα που χρησιμοποιείς τι ποιότητας είναι?Θέλω να πω είναι σε σκόνη,πάστα ή υγρά?Ευχαριστώ πολύ,καλή συνέχεια.

Ρόζα είπε...

Συγχαρητήρια για το blog και την τούρτα σας!
Θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε όταν χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης για επιβράβευση :-) !!!!! Καλό βράδυ και τα λέμε στην ομάδα foodblogers ;-)

koykoycook είπε...

τα χρωματα ειναι παστα της wilton!!

koykoycook είπε...

καλησπερα ροζα!! ευχαριστω πολυ!!!

koykoycook είπε...

αν θες μπορω να σου δωσω και ακριβως τον κωδικο!!

Foteini Thes είπε...

Ευχαριστώ,θα με ενδιέφερε!

Νικολέτα Μίσσιου είπε...

Καλησπέρα,

συγχαρητήρια για τις συνταγές σου.Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν στην πατισερί βάλω πράσινο χρώμα ή κίτρινο όπως εσύ χωρίς το άρωμα αλλοιώνεται η γεύση?Θέλω να φτιάξω τούρτα για τα γενέθλια του γιου μου και θέλω να έχει έντονα χρώματα!

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!