Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΥ,ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ!!!


Η λέξη κάρυ στην Ευρώπη και στην Αμερικάνικη ήπειρο χρησιμοποιείται γενικά για να περιγράψει το σύνολο των καρυκευμάτων της ευρύτερης κατηγορίας συμπεριλαμβάνοντας τον τέρμινθο, την κουρκουμίνη, το κόκκινο πιπέρι, τον κόλιανδρο και το κύμινο.
Στην πραγματικότητα στα Πακιστανικά και στα Ινδικά η λέξη χρησιμοποιείται για να περιγράψει ορεκτικά πιάτα και σως που πλαισιώνουν ένα κυρίως πιάτο. Τα πιάτα με κάρυ είναι πολύ δημοφιλή σε πολλές κουζίνες συμπεριλαμβανομένων της ταϊλανδικής, της ιαπωνικής, της ινδικής, της πακιστανικής, της κινέζικης, της ινδονησιακής, της ιρανής, της μαλαισιανής και της βιετναμέζικης.











ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 φιλέτο γαλοπούλας
3 πολύχρωμες πιπεριές
1 κονσέρβα ασιατικά λαχανικά
μισή κονσέρβα ολόκληρα μανιτάρια
3 κρεμμύδια
3 κουταλιές κάρυ
1 κουταλιά αλεύρι γεμάτη
αλάτι-πιπέρι
1 ποτήρι κρασί σαμιώτικο
1 κουταλιά γεμάτη μέλι
ρύζι μπασμάτι
Κόψτε σε μπουκίτσες την γαλοπούλα.
Βάλτε την να σωταριστεί.

Κόψτε  σε ροδέλες τα κρεμμύδια
και τις πιπεριές.
Στραγγίξτε από την άλμη την κονσέρβα
των λαχανικών.
Ρίξτε στη σοταρισμένη γαλοπούλα πρώτα
τις πιπεριές μετά τα κρεμμύδια
και τα ολόκληρα μανιτάρια να
μαλακώσουν καλά.
Σβήστε με το κρασί και ρίξτε το
κάρυ αναμεμειγμένο με το  αλεύρι.
Ρίξτε  νερό(η αν έχετε ζωμό) να
σκεπάσει ίσα ίσα τα υλικά σας.
 Προς το τέλος προσθέστε τα λαχανικά
(baby corn,ρίζες μπαμπού,
φύτρες φασολιών).
Τελειώστε με μια μεγάλη κουταλιά μέλι.
Σερβίρετε μαζί με ρύζι μπασμάτι..

Καλή σας όρεξη!!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.

(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!