Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

AMERICAN APPLE PIE!! ΜΕ ΘΡΙΦΤΗ ΖΥΜΗ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ,ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΚΟΝΙΑΚ!!

Αν το χάμπουργκερ είναι το εθνικό φαγητό της Αμερικής τότε η μηλόπιτα είναι το γλυκό της ..

Έχουν γυριστεί ταινίες με αυτό το όνομα.Έχουν γραφτεί και τραγούδια(Don McLean-1971).
Κάθε αμερικανιδα νοικοκυρά που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να ξέρει να φτιάχνει μηλόπιτα , ανοικτή, σκεπαστή ,με μήλα μέσα, με μήλα από πάνω, με πράσινα μήλα , με κόκκινα μήλα  και πάει λέγοντας.
Μια συνταγή μηλόπιτας της γιαγιάς της έσωσε το σπίτι της Αμερικανίδας Άντζελα Λόγκαν από κατάσχεση. Όταν είδε ότι βρισκόταν ένα βήμα από το να χάσει το σπίτι, θυμήθηκε τη μηλόπιτα που της είχε μάθει η γιαγιά της. Αποφάσισε τότε να φτιάξει εκατό μηλόπιτες, να τις πουλήσει προς σαράντα δολάρια τη μία και έτσι να πληρώσει το χρέος της (3.500 δολάρια). Και επειδή ο χρόνος έτρεχε, άρχισε να δουλεύει με εξαντλητικούς ρυθμούς, ενώ παράλληλα διαφήμιζε τις μηλόπιτες της σε φίλους, ενορίτες της εκκλησίας και γείτονες. Όλοι βρήκαν την ιδέα της καταπληκτική, την υποστήριξαν και έτσι μέσα σε δέκα μέρες πούλησε τις μηλόπιτες και πλήρωσε την τράπεζα. Η τύχη της Άντζελα όμως δεν τελείωσε εκεί. Τοπική εφημερίδα δημοσίευσε την ιστορία της και έτσι μέσα σε τρεις εβδομάδες κατάφερε να κερδίσει 20.000 δολάρια από τις μηλόπιτες. Ακόμη και όταν η αστυνομία της απαγόρευσε να μετατρέψει σε φούρνο το σπίτι της, βρέθηκε και πάλι λύση.

Το ξενοδοχείο Χίλτον της περιοχής πρόσφερε στην ικανή Λόγκαν την κουζίνα του για να συνεχίσει την πετυχημένη επιχείρησή της!
Πηγή: Koykoycookblogspot.gr
<HAMBURGER,AMERICAN PIE & PIZZA ! WELCOME TO THE USA!!!?>
Ανάρτηση Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012


ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
250 γρ βούτυρο
125 γρ ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά
1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
500 γρ αλεύρι για όλες τίς χρήσεις
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη.
Ρίχνετε μέσα  τις βανίλιες και το ξύσμα.
 Προσθέτετε τα αυγά.

Αλλάζετε το εξάρτημα του μίξερ με
τον γάντζο... 
...και ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι και το
μπαίκιν πάουντερ. 
Η ζύμη είναι μαλακή και κολλάει λίγο.
Την βάζετε για 20 λεπτά στο ψυγείο.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια
στρογγυλή φόρμα(διάμετρο 28-30 εκ). 
Χωρίζετε την ζύμη σε 2 κομμάτια.
Ανοίγετε το ένα μέρος σε λεπτό φύλλο
σε καλά αλευρωμένο πάγκο. 
Τυλίγετε την ζύμη προσεκτικά στον
πλάστη και την μεταφέρετε στο
σκεύος σας. 
Ταυτόχρονα προθερμαίνετε τον
φούρνο σας στους 170 C. 

Ετοιμάζετε την γέμιση. 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
4 κόκκινα + 2 πράσινα μεγάλα μήλα 
1 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
3 κουταλάκια κανέλα
4 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές κονιάκ
3 ασπράδια
κρόκο για το άλειμμα 
Καθαρίζετε και κόβετε τα μήλα σε λεπτές φέτες.
Τα βάζετε σε μπώλ και ρίχνετε μέσα
όλα τα παραπάνω υλικά.
Ανακατεύετε καλά.
Τα βάζετε μέσα στην ζύμη.

Ανοίγετε λεπτό φύλλο το δεύτερο κομμάτι
της ζύμης.
Το μεταφέρετε με τον πλάστη όπως προηγουμένως.
 Σκεπάζετε την μηλόπιτα..

Ενώνετε τα 2 μέρη τής ζύμης και τα
πιέζετε με ένα πηρούνι να κλείσουν
καλά. 
Μπορείτε να <κόψετε> φύλλα η άλλα διακοσμητικά με τα υπολείμματα της
ζύμης που περίσσεψε και να στολίσετε
την μηλόπιτα σας.
Κολλήστε τα πάνω στη ζύμη με λίγο
από τούς κρόκους των αυγών.
Αλείψτε με λίγο κρόκο από πάνω
την μηλόπιτα. για χρώμα.

 Ψήνετε για περίπου 50 λεπτά.

Την βγάζετε και την αφήνετε να κρυώσει πριν την κόψετε. 


Συνοδέψτε την με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι αν θέλετε!!!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.

(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου-Στέλιος Μυλιώτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!