Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΣΩΤΕ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ!!


Το ψαρονέφρι είναι το αντίστοιχο φιλέτο το μοσχαριού. Βγαίνει από το καρέ. Είναι το καλύτερο και πιο τρυφερό κομμάτι του ζώου. Το επιφανειακό λίπος που περιέχει αφαιρείται εύκολα και έτσι θεωρείται άπαχο κρέας. Το ψαρονέφρι μαγειρεύεται ολόκληρο ή κόβεται σε φέτες. Το πάνω κομμάτι είναι κατάλληλο για λεπτά φιλέτα, που ψήνονται στο τηγάνι. Το κεντρικό, που ονομάζεται καρδιά, κόβεται σε φέτες πάχους 2-3 εκατοστών περίπου και είναι κατάλληλο για σχάρα.
Πηγή : http://www.asxetos.gr/pedia/fagita/kreas/psaronefri-29151.html


ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3-4  φρέσκα ψαρονέφρια
3 κρεμμύδια
μισό βαζάκι λιαστή ντομάτα
μαύρο πιπέρι
2 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
3 κουταλιές demi glace σε σκόνη
1 φλυτζανι νερό
1-2 κουταλιές κονιάκ


Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.

Ψιλοκόβουμε την λιαστή ντομάτα.
 Κόβουμε σε φέτες το ψαρονέφρι.

Το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά στο λάδι από το βαζάκι από τις λιαστές ντομάτες. Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλη λιπαρή ουσία αν το λάδι δεν είναι αρκετό.

 Προσθέτουμε πιπέρι.
 Ρίχνουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν.
 ... τις λιαστές ντομάτες...
 ... και το δενδρολίβανο...
 Διαλύουμε σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά την Demi Glace με ένα φλυτζανι νερό και προσθέτουμε το κονιάκ.

 Ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς μας και σβήνουμε με το μείγμα τής σάλτσας.
 Αφήνουμε να δέσει για 5 λεπτά  και είναι έτοιμο!!.


Καλή σας Όρεξη!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΡΕΝΑ ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ


4 σχόλια:

Unknown είπε...

Ενδιαφέρουσα συνταγή και απλή στην παρασκευή.Θα ήθελα παρακαλώ να με ενημερώσετε για την σάλτσα που χρησιμοποιήσατε-demi glace-στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας του πιάτου.Τι συστατικά περιέχει και τι γεύση προσδοκούμε να πάρουμε από αυτή?Ευχαριστώ και καλή συνέχεια.

koykoycook είπε...

θα προσπαθήσω!! στις επαγγελματικές κουζίνες για να φτιάξουμε ντεμι γκλας χρησιμοποιούμε καταρχην φον σκουρο( ειδος ζωμου που φτιαχνουμε απο κοκκαλα μοσχου,καροτα, κρεμμυδια,σκορδο,ντοματες , αρωματικα, και νερο.Τα κοκκαλα τα βαζουμε στον φουρνο να παρουν χρωμα μετα προσθετουμε τα λαχανικα και ολα αυτα τα βαζουμε σε κατσαρολα να βραζουν με νερο σιγα σιγα και να συμπυκνωθεί ο ζωμος).Η ντεμι γκλας λοιπον φτιαχνεται με φον σκουρο που το δενουμε με κορν φλαουερ που το εχουμε διαλυσει με κρασι κοκκινο γλυκο-μαυροδαφνη η μαδερα-και το αφηνουμε να παρει βραση..Αυτη την γευση προσπαθει να μιμηθει η βιομηχανια τροφιμων και παρασκευαζει ντεμιγκλας σε σκονη που απλα διαλυουμε σε νερο για ευκολια..δεν ξερω αν σας καλυψα ...

Unknown είπε...

Η απάντηση πλήρως κατατοπιστική και ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση!Απλά είμαι κάπως επιφυλακτική στα έτοιμα σκευάσματα,επειδή όπως σίγουρα πολύ καλά γνωρίζετε,έχουν πολλά συντηρητικά,χρωστικές ουσίες και πολύ αλάτι.Δεν ξέρω αν θα τολμήσω να ακολουθήσω την διαδικασία που περιγράψατε,αν και αξίζει τον κόπο,ωστόσο θα αρκεστώ στην πραγματοποίηση της παραπάνω συνταγής ,αν πειστώ για την καταλληλότητα του έτοιμου σκευάσματος..αν όχι θα χρησιμοποιήσω απλό ζωμό και στη συνέχεια την διαδικασια με το κόρν φλάουερ κλπ.Ελπίζω να μη στραπατσαρίσω την αυθεντικότητα της συνταγής!!Καλό βράδυ.

koykoycook είπε...

ελπιζω να βοηθησα!! πεσμου για το αποτελεσμα!!

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!