Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΠΙΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΥΚΟΚΟ!!

Μου έφεραν ντόπια,μικρά,γλυκά βερίκοκα και αποφάσισα να κάνω μια πίτα.Με γέμιση σπιτικής μαρμελάδας βερίκοκο .Δοκίμασα για πρώτη φορά αυτή την συνταγή μιμούμενη τις αμερικανίδες νοικοκυρές που κάνουν πίτες  με όλα τα φρούτα..

Υπάρχει ένας λαός, ο μακροβιότερος στον κόσμο, όπου ο καρκίνος είναι εντελώς άγνωστος. Πρόκειται για την φυλή Χούνζα, που ζει στο Πακιστάν και αυτοαποκαλούνται απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι Χούνζα τρώνε πολλά βερίκοκα και τα κουκούτσια επίσης από τα βερίκοκα. Μάλιστα όσο περισσότερα βερίκοκα παράγει και καταναλώνει ένας Χούνζα, τόσο περισσότερο ανεβασμένη είναι η κοινωνική του θέση.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
250 γρ βούτυρο( σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
125 γρ ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
2 αυγά
2 βανίλιες και ξύσμα από ένα λεμόνι
500 γρ κόκκινη φαρίνα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1 φλυτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο
12 βερίκοκα -1 ασπράδι αυγού
Χτυπάτε στο μίξερ βούτυρο,ζάχαρη και αλάτι  με το φτερό  να ασπρίσουν.
Προσθέτετε τα αυγά.
Ρίχνετε τις βανίλιες και το ξύσμα.
Βγάζετε το φτερό και   βάζετε  το εξάρτημα για το ζύμωμα.
Προσθέστε το αλεύρι.Η ζύμη σας είναι έτοιμη.
Μοιράστε την σε 2 μέρη .. Το ένα μέρος για την βάση και το άλλο για το σκέπασμα ..
Ανοίξτε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο.
Πάρτε την με τον πλάστη και μεταφέρτε την στο ταψάκι. 


 Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200C.
Βάλτε την μαρμελάδα μέσα στην βάση. 

Κόψτε στα 2 τα βερύκοκα κι βάλτε τα μέσα στην μαρμελάδα.

Ανοίξτε φύλλο με το υπόλοιπο της ζύμης.Αλείψτε την άκρη της βάσης γύρω-γύρω με το ασπράδι.Σκεπάστε την πίτα σας. 
Με ένα πηρούνι πιέστε και ενώστε το πάνω με το κάτω φύλλο.Τρυπήστε όλη την επιφάνεια.
Αλείψτε την επιφάνεια με το υπόλοιπο ασπράδι. 
Ψήστε για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Αφήστε την να κρυώσει καλά.




Καλή σας όρεξη!!!






ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ......
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!