Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ!!

Αυθεντική πάβλοβα. «Οι περισσότεροι νομίζουν ότι δεν είναι άλλο από μια πρόχειρη κατασκευή από μαρέγκες κουκουλωμένες με κρέμα σαντιγί, περιχυμένες με φρούτα και φρουτένιες σάλτσες. Καμία σχέση.  Είναι ένα γλυκό με μια αιθέρια παρουσία και ντελικάτη υφή στο στόμα. Το κέλυφος της πρέπει να είναι κριτσανιστό, λίγο κρακελαρισμένο, εύθραυστο και στα χρώματα της άμμου. Το μέσα της, ένας αφρός. Κάτι ανάμεσα σε κρέμα και αέρας. Και ξέρεις κάτι;  Η περιεκτικότητα της πάβλοβα σε λιπίδια, ισούται με μηδέν. Είναι ιδανική για όσους προσέχουν την χοληστερίνη. Από κει και πέρα μετρήστε τις θερμίδες της ζάχαρης αλλά μακριά από τύψεις.»

Anna Pavlova (1881-1931)
Τάδε έφη η επιχειρηματίας, μαγείρισσα, ταξιδευτής, συνταγογράφος, συγγραφέας, η Έφη Γιαλούση- Χατζηχρήστου,και μεις εδώ συμφωνούμε απόλυτα.. 
ΓΙΑ ΤΗΝ  ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ 


1,1/2 κεσεδάκι καθαρισμένες και πλυμένες φράουλες
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2/3 φλυτζάνι νερό
2 βανίλιες
Βάζουμε τις φράουλες σε μια αντικολλητική κατσαρόλα.Ρίχνουμε την ζάχαρη,το νερό και τις βανίλιες.Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μας θυμίζει ρευστή  μαρμελάδα,(γύρω στα 15-20 λεπτά).Την αφήνουμε να κρυώσει. Όσο κρυώνει πήζει πιο πολύ.

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΒΛΟΒΑ
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ-ΦΩΛΙΑ
6 ασπράδια αυγού
350 γρ ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού άσπρο ξύδι
2 κουταλάκια του γλυκού κόρν φλάουερ
1 κουταλάκι κρεμοριο
 Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους.
 Χωρίζετε την ζάχαρη σε δυο μέρη.
Χτυπάτε τα ασπράδια με την μισή ζάχαρη να ασπρίσουν και να αρχίσουν να πήζουν. 
Ρίχνετε το ξύδι και το κορν φλάουερ στο β¨μέρος της ζάχαρης και το ρίχνετε σταδιακά στο μίξερ.

 Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί.
Αρχίζετε να στρώνετε την μαρέγκα.



Δημιουργείστε μια φωλιά. Ψήστε στους 150C για 2 ώρες και μετά στους 100C για να στεγνώσει άλλη μια ώρα..


ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1 συσκευασία γκαρνί γιωτης(2 φακελοι)
3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος ARLA
1 κουταλάκι κρεμοριο 
1 φλυτζάνι σάλτσα φράουλας.
Χτυπάτε τα 3 πρώτα υλικά μαζί και μετά ρίχνετε και την σάλτσα φράουλας.
Την βάζετε στο ψυγείο να σφίξει και άλλο.
Βγάζετε την φωλιά τής μαρέγκας(που πρέπει να έχει το χρώμα τής άμμου)από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει τουλάχιστον μια ώρα προτού την γεμίσετε.
Αρχίζετε το γέμισμα με την αρωματισμένη κρέμα φράουλα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
1 φλυτζανι σάλτσα φράουλα για από πάνω
1 κεσεδάκι καθαρισμένες φράουλες κομμένες σε φετάκια.






Καλή σας όρεξη!!


ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ.. 


ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου) 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με τις φράουλες μεγαλούργησες φέτος!!!!!!!!!!!
Μακή

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!