Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

CHEESECAKE ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ


Ένα γλυκάκι ανοιξιάτικο , δροσερό, και σχετικά εύκολο να γίνει!!..
Ειδικά τώρα που αφθονούν οι φράουλες!!
      ΥΛΙΚΑ
Τα 2/3 από μια συσκευασία crunchy musli
 η 2 πακέτα μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου
(Σήμερα έβαλα ένα πακέτο Μιράντα και μια μεγάλη κούπα 
crunchy μουσλι)η μπισκότα Digestives
Ξύσμα από ενα ολόκληρο πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα ολόκληρο λεμόνι
2 πακέτα Φιλαδέλφεια (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 βιτάμ(στρογγυλό κεσεδάκι, γύρω στα 220 γρ)
1 κρέμα γάλακτος 500 ml
χυμό από ένα πορτοκάλι
χυμό από 1,1/2 λεμόνι
1 κεσεδάκι φράουλες( τις καθαρίζουμε απο τα φυλλαράκια τους)




ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε τα crunchy mousli και τα Μιράντα στο μούλτι και τα ψιλοκόβουμε.
Αν δεν βρείτε mousli βάλτε 2 πακέτα μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου η και μούσλι και Μιράντα όπως εγώ σήμερα.
Βάζουμε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα το βιτάμ να λιώσει και ρίχνουμε μέσα το μούσλι
(η τα μπισκότα)και το ξύσμα. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα να πάρουν λίγο χρώμα.
























Στρώνουμε σε στρογγυλό πυρέξ η σε μια κουμπωτή φόρμα και πιέζουμε με την σπάτουλα να γίνει μια ίσια βάση.Αφήνουμε να κρυώσει καλά.









Χτυπάμε το τυρί στο μίξερ να μαλακώσει , προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος,το ζαχαρούχο και τούς χυμούς.






















Αφού έχει κρυώσει η βάση  με το μπισκότο στρώνουμε  περίπου την μισή κρέμα.
Παίρνουμε τις μισές φράουλες από το κεσεδάκι τις κόβουμε φετούλες και στρώνουμε μια στρώση .
Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να πήξει.















Μπορείτε για την επικάλυψη να χρησιμοποιήσετε και
topping ζαχαροπλαστικής Γιώτης  με άρωμα φράουλας.
Θα το βρείτε στα σουπερμάρκετ. Η εναλλακτικά μια
καλή μαρμελάδα φράουλα αν το γλυκό απευθύνεται σε παιδιά...









ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ


ΥΛΙΚΑ
Μισό κεσεδάκι  ψιλοκομμένες φράουλες
1 φλυτζάνι ζάχαρη
μισό φλυτζάνι νερό
χυμό από μισό λεμόνι
βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα, το νερό,την ζάχαρη,τις φράουλες ψιλοκομμένες και τον χυμό λεμονιού.Ανακατέψτε και αφήστε να βράσουν 15 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε την βανίλια.Οι φράουλες έχουν σχεδόν λιώσει και η σάλτσα έχει πάρει ένα βαθυκόκκινο χρώμα.












Σερβίρετε το γλυκάκι σας συνοδεία της σάλτσας φράουλας και μην στεναχωριέστε για τις θερμίδες!!!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ...
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης) 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ουαου!!!!!νιαμ,νιαμ!!

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!