Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!!

Επειδή χθες ασχοληθήκαμε με αυγά ... λέω και σήμερα να συνεχίσουμε με αυγά .. 
Γεμιστά .. Μια ιδέα για το τι θα κάνετε τα κόκκινα αυγά που θα σας περισσέψουν 
μετά το τσούγκρισμα το Πάσχα.
 
Την ιδέα μου την έδωσε η φίλη μου η Ελένη μια μέρα που συζητούσαμε για φάρσες
 (γεμίσματα αυγών)...
Για να μην μείνουν λοιπόν τα ωραία κόκκινα αυγουλάκια σας παρατημένα 
να σας κοιτάζουν θλιβερά μέσα από μια φρουτιέρα,ακουλουθήστε τις συνταγές μου 
που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε όσα περίσσεψαν.


ΑΥΓΑ ΜΙΜΟΖΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
κρόκοι αυγών
μικρές γαρίδες βραστές κομματάκια
μικρές γαρίδες βραστές ολόκληρες
φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
μαγιονέζα
μαιντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε τα αυγά κατά μήκος , αφαιρείτε τούς κρόκους  και τούς λιώνετε σε ενα μπώλ
με ένα πιρούνι. Προσθέτετε τις γαρίδες κομμένες σε μικρά κομματάκια,την μαγιονέζα, 
τον μαιντανό,τα κρεμμυδάκια  και ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά .
Γεμίζετε με αυτό το μείγμα τα άδεια ασπράδια.
Διακοσμήστε με μια ολόκληρη γαριδούλα απο πάνω...


ΑΥΓΑ ΜΕ ΚΑΡΥ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
κρόκοι αυγών
κάρυ
πάπρικα
μαγιονέζα
αλάτι και πιπέρι
μαιντανο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζετε τα αυγά όπως κάναμε προηγουμένως  και ετοιμάζετε την γέμιση προσθέτοντας
όσο κάρυ εσείς επιθυμείτε. Γεμίζετε τα αυγά αν θέλετε με κορνέ για να έχετε πιο καλό 
αισθητικό αποτέλεσμα.

ΑΥΓΑ  ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΤΟΥΡΣΙ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ 
κρόκοι αυγών 
αγγουράκια τουρσί πολύ ψιλοκομμένα
φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
μαγιονέζα
λιγο μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζετε τα αυγά όπως προηγουμένως .Σε ενα μπώλ βάζετε τούς κρόκους, την μαγιονέζα, 
τα κρεμμυδάκια και τα αγγουράκια .. Ανακατεύετε καλά και ξαναγεμίζετε τα ασπράδια ..
Ρίχνετε απο πάνω λίγο μαύρο πιπέρι.


ΑΥΓΑ ΜΕ ΣΟΛΩΜΟ
Deviled Eggs with Smoked Salmon and Cream Cheese Recipe

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
κρόκοι αυγών
ψιλοκομμένος σολομός
φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
τυρί κρέμα
μουστάρδα Ντιζόν
άνηθο και φλέικς σολομού για την διακόσμηση 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζετε τα αυγά .
Σε ενα μπώλ βάζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ομογενοποιείτε με ενα πιρούνι .
Γεμίζετε τα αυγά με το μείγμα. 
Στολίζετε απο πάνω με ένα φυλλαράκι άνηθο και φλέικς σολομού.


ΑΥΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ
Deviled Eggs with Anchovy
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
κρόκοι αυγών
μαγιονέζα
μουστάρδα Ντιζόν
πιπέρι καγιέν
ψιλοκομμένα φιλέτα αντζούγιας και μερικά ολόκληρα για διακόσμηση
φυλλαράκια μαϊντανού για την διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζετε τα αυγά .
Ανακατεύετε ολα τα υλικά και τα πιέζετε με ένα πιρούνι .
Γεμίζετε ξανά τα αυγά και βάζετε απο πάνω απο ενα φιλετάκι αντζούγιας και ένα
φυλλαράκι μαϊντανού.


ΑΥΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ 
κρόκοι αυγών
ψιλοκομμένο καβούρι και στραγγισμένο (κονσέρβας)
λίγο μαλακό φρέσκο βούτυρο
αλάτιπιπέρι
μαγιονέζα
μαϊντανός ψιλοκομμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζετε τα αυγά . Ανακατώνετε όλα τα υλικά μαζί και γεμίζετε τα αυγά με ενα κουταλάκι.


ΑΥΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ
Bacon Deviled Eggs Recipe
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
Κρόκοι αυγών
φέτες μπέικον σοταρισμένες και ψιλοκομμένες
Ζαμπόν ψιλοκομμένο
μαγιονέζα 
φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια
μουστάρδα
αλατι και πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύετε όλα τα υλικά και γεμίζετε με χοντρό κορνέ τα αυγά.


ΑΥΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝΝΟ
Huevos rellenos - Tuna stuffed eggs
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
Κρόκοι αυγών
μαγιονέζα
κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης γλυκιές(από βάζο) ψιλοκομμένες
τόννος απο κονσέρβα στραγγισμένος καλά και ψιχουλιασμένος
πάπρικα
κρεμμυδι ψιλοκομμενο
καπαρη και ελιτσεσ κοκτειλ κομμενε σε φετουλεσ για την διακοσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζετε τα αυγά . Αναμειγνύετε όλα τα υλικά και γεμίζετε ξανά τα αυγά 
κάνοντας ενα μικρο κώνο σε κάθε αυγό .
Στολίζετε από πάνω  με κάπαρη και φετούλες ελιάς.


KAI .......
ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
Αυγά σφιγκτά ψιλοκομμένα
μαγιονέζα
ψιλοκομμένο  μαιντανό
μουστάρδα Ντιζόν
πιπέρι
αλάτι
λίγο χοντροκομμένο μαρούλι για να βάλετε πάνω την αυγοσαλάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε όλα τα υλικά σε ενα μπώλ και ανακατεύετε 
Τοποθετείτε σε ενα πιάτο το μαρουλάκι και βάζετε πάνω την σαλάτα. 
Αν δεν την καταναλώσετε όλη , γίνεται γέμισμα για ενα ωραιότατο σάντουιτς 
την επόμενη μέρα.


ΑΥΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
Κρόκοι αυγών
βραστό ψιλοκομμένο στήθος κοτόπουλου
μαγιονέζα
μαϊντανός ψιλοκομμένος 
άνηθος ψιλοκομμένος
πιπέρι και αλάτι
φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τούς κρόκους των αυγών σε ενα μπώλ και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Γεμίζουμε τα αυγά με το μείγμα σχηματίζοντας ενα μικρό βουναλάκι.


ΑΥΓΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

ΥΛΙΚΑ
Κρόκοι αυγών
ψιλοκομμένα μανιτάρια σοταρισμένα σε βούτυρο ( για περισσότερη γεύση)
μια δόση μπεσαμέλ σφικτή η έτοιμη μπεσαμέλ του κουτιού
κεφαλογραβιέρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Μπορείτε αν θέλετε να γεμίσετε τα αυγά σας με μπεσαμέλ και ψιλοκομμένα μανιτάρια
 και να τα γκρατινάρετε( να πάρουν ένα χρυσό χρώμα, να ροδίσουν) λίγο στο γκριλ
 του φούρνου σας .
Φτιάξτε μια δοση μπεσαμέλ σφικτή ( έχω δώσει ήδη συνταγή στα λαζάνια στον φούρνο η 
αν δεν έχετε χρόνο χρησιμοποιήστε τις έτοιμες μπεσαμέλ σε σκόνη.
Αν χρησιμοποιήσετε έτοιμη,αφαιρέστε λίγο γάλα από αυτό που λένε οι οδηγίες για να γίνει σφικτή. Ρίξτε μέσα τούς κρόκους λιωμένους, τα ψιλοκομμένα μανιτάρια σοταρισμένα
και τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Ανακατέψτε να γίνει ενα ομοιογενές μείγμα.
Βάλτε με ένα κουτάλι μείγμα μέσα σε κάθε ασπράδι .
Πασπαλίστε κεφαλογραβιέρα απο πάνω και ψήστε σε προθερμασμένο δυνατό φούρνο
( γκριλ) μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ και να χρυσίσει το τυρί.


TIPS:Με την μπεσαμέλ σαν βάση μπορείτε να φτιάξετε ότι ζεστή γέμιση θέλετε για τα
 αυγά σας π.χ με ψιλοκομμένα αλλαντικά( ζαμπόν,μπέικον)η με κομματάκια κοτόπουλο.
Βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει.


ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΝΑ΄ ΧΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΥΓΑ ΝΑ ΒΑΨΕΤΕ !!
ΡΕΝΑ Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!