Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ

Η συνταγή  που θα σας δώσω παρακάτω προέρχεται από ένα πολύ παλιό 

σημειωματάριο συνταγών μιας κυρίας  που δεν βρίσκεται πια στην ζωή .

Τότε που ακόμα μετρούσαν με την  οκά και τα δράμια και δεν ήξεραν το κιλό 

και τα γραμμάρια.Στην εποχή που  όταν σε καλούσαν σε ένα σπίτι για τσάι

(συνήθως το απόγευμα) έφτιαχνες  κάτι δικό σου γλυκό η αλμυρό

<για να μην πάς με άδεια χέρια > και δεν έτρεχες στο ζαχαροπλαστείο 

για να πάρεις έτοιμα  . 

Τότε οι γυναίκες καθημερινά μαγείρευαν , έψηναν γλυκά ,δεν είχαν καριέρα και

 απλά μεγάλωναν τα παιδιά τους χωρίς παιδικούς σταθμούς και baby sitters.

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ
 

ΥΛΙΚΑ
Μισό φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
1,1/2 φλιτζανιού γιαούρτι
2 φλυτζάνια κεφαλογραβιέρα και κάτι
1 φλιτζάνι ζαμπόν σε κομματάκια η σαλάμι τύπου Ουγγαρίας
2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια μπαίκιν πάουντερ
λίγο πιπέρι άσπρο
3 κρόκους 
3 ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε ένα μπώλ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί με τούς κρόκους.














2. Αφού χτυπήσετε τα ασπράδια μαρέγκα , ανακατέψτε απλά με το υπόλοιπο μείγμα προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει.














3. Βουτυρώστε μια φόρμα για κέικ ( στρογγυλή η μακρόστενη )και πασπαλίστε
 με αλεύρι. Τινάξτε να φύγει το έξτρα αλεύρι.
Βάλτε το μείγμα μέσα στην φόρμα  και ψήστε στους 180 C για 45-50 λεπτά μέχρι να 
ροδίσει καλά. Βγάλτε το αμέσως από την φόρμα και αφήστε το να κρυώσει καλά .
Τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη για να μην σας στεγνώσει.

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ , ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!

ΡΕΝΑ Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!