Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΣΟΥΠΑ ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ (MINESTRONE DI VERDURA)

Η Σούπα Μινεστρόνε  είναι μια απο τις θεμελιώδεις λίθους της ιταλικής κουζίνας
 και είναι σχεδόν τόσο συνηθισμένη όσο τα μακαρόνια στα ιταλικά γεύματα.
 
Η Μινεστρόνε  είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πρώτο πιάτο για οικογενειακά γεύματα
 και κρύα χειμωνιάτικα βράδια.
Αν την σερβίρετε για μεσημεριανό με φρέσκο ξεροψημένο ψωμί αποτελεί 
από μόνη της ένα πλήρες γεύμα.
Στην Τοσκάνη , όπου το ελαιόλαδο είναι ιδιαίτερα γευστικό οι μάγειρες
 προσθέτουν μερικές  σταγόνες ωμού λαδιού σε κάθε μερίδα .
 
ΥΛΙΚΑ - ΜΕΡΙΔΕΣ 6  
3-4 σέλερυ
1 κουταλιά μαϊντανό
4-5 φρέσκα φύλλα βασιλικού
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 μέτριο καρότο
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια 
( όλα ψιλοκομμένα)
4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 καρότο σε ροδέλες
2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους 
200 γρ αρακάς
150 γρ πράσινα φασόλια κομμένα σε κομματάκια
Minestrone : Photo de l'étape 5 
2 λίτρα βραστό νερό 
1 ένας κύβος λαχανικών ( προαιρετικά για έξτρα γεύση)
2 μεγάλες ώριμες τομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
Αλάτι και φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
300 γρ φύλλα από σπανάκι(τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια με το χέρι )
150 γρ φασόλια μπαρμπούνια ( πρέπει να τα έχετε βάλει να φουσκώσουν στο νερό
από την προηγούμενη και να τα έχετε βράσει να γίνουν τρυφερά αλλά όχι να λιώσουν)
2 κουταλιές σούπας φρεσκοτριμένη παρμεζάνα
200 γρ κοφτό μακαρονάκι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το λάδι, το σέλερυ ,τον βασιλικό το κρεμμύδι, 
το σκόρδο, το καρότο και τα μανιτάρια ( όλα ψιλοκομμένα).
 
Σωτάρετε για 2-3 λεπτά  σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το καρότο σε ροδέλες . Σωτάρετε για άλλα 3-4 λεπτά. 
2.Προσθέστε τα κολοκυθάκια,τον αρακά,τα πράσινα φασόλια και το βραστό νερό.
Μπορείτε να προσθέσετε και ένα κύβο λαχανικών για περισσότερη γεύση.
Προσθέστε τις τομάτες τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράστε για σε χαμηλή φωτιά
 για περίπου 30 λεπτά η μέχρι τα λαχανικά να είναι σχεδόν τρυφερά.
3. Προσθέστε το σπανάκι, τα φασόλια μπαρμπούνια και το κοφτό μακαρονάκι.
Σιγοβράστε για 7-8 λεπτά η μέχρι το μακαρονάκι να γίνει al dente. 
4. Σερβίρετε την σούπα καυτή  και πασπαλίστε  την με τήν παρμεζάνα .
  

Συνοδέψτε με ένα  ξηρό κόκκινο κρασί νέας εσοδείας . Καλή σας όρεξη !!!!

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!!

ΡΕΝΑ Κ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!