Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ ΜΕ ΣΟΥΠΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ(ΓΙΑ 5-6 ΑΤΟΜΑ)
 
6 αγκινάρες καθαρισμένες , κομμένες στην μέση
1 κιλο σουπιές κομμένες σε κομμάτια
μισό ποτήρι άσπρο κρασί (όχι ρετσίνα)
3 κρεμμυδάκια φρέσκα καθαρισμένα
4 καρότα φρέσκα χοντροκομμένα
2 πατάτες μέτριες κομμένες σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
χυμό από 2-3 λεμόνια
Ελαιόλαδο (μια κούπα περίπου)
1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουερ
αλάτι και πιπέρι άσπρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αλείφετε τις αγκινάρες με λεμόνι για να μην μαυρίσουν και τίς βάζετε στην άκρη
( αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αγκινάρες καρδιές κατεψυγμένες ).
2. Σωτάρετε τις σουπιές στο μισό λάδι μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους και
 να πάρουν λίγο χρώμα. Σβήνετε με το κρασί .
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και ενάμισι φλιτζάνι νερό και τις αφήνετε να σιγοβράσουν
 για περίπου 20 λεπτά.
3. Σωτάρετε σε άλλη κατσαρόλα τα λαχανικά με το υπόλοιπο λάδι 
 (κρεμμυδάκια, καρότα, αγκινάρες, άνηθο και τις πατάτες) μέχρι να μαραθούν λίγο. 
 Σβήνετε με τον χυμό των λεμονιών . 
4. Προσθέτετε τα λαχανικά στις σουπιές που έχουν ήδη βρασει για 20 λεπτά και τα ανακατεύετε. Συμπληρώνετε νεράκι στο φαγάκι σας αν χρειάζεται . 
 Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει  για αλλα 15-20 λεπτα περίπου
 μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και οι αγκινάρες.
 

5. Παίρνετε λίγο ζουμί σε ενα μπώλ και διαλύετε το κόρν φλάουερ . Σβήνετε το μάτι και το ρίχνετε στο φαγητό ανακατεύοντας συνεχώς για να πήξει η σάλτσα του .
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!
ΡΕΝΑ Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!