Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΠΑΝΑΚΟΤΑ Η ΙΤΑΛΙΚΗ(ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΝΕΛΙΑ)

Ένα από τα πιο φημισμένα ιταλικά γλυκά που ξέρουμε στην Ελλαδα είναι η πανακότα .

Προέρχεται από το Πιεντμόντε τής Βόρειας Ιταλίας  αλλά  φτιάχνεται και τρώγεται σε 
όλη την Ιταλία.Πανακότα σημαίνει στα ιταλικά  < ψημένη κρέμα > . 



PANNA COΤTA  ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ 

ΥΛΙΚΑ
1/3 φλιτζανιού αποβουτυρωμένο γάλα χλιαρό 
1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη
2,1/2  φλυτζάνια κρέμα γάλακτος ( 36% λιπαρά και άνω)\
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1,1/2 κουταλάκι τσαγιού απόσταγμα βανίλιας η σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάλτε το γάλα σε ένα μπώλ και ρίξτε μέσα την ζελατίνη . Ανακατέψτε να διαλυθεί . 
Βάλτε το μείγμα στην άκρη.
2.Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη μαζί 
πάνω σε μέτρια φωτιά. Όταν το μείγμα φτασει σε σημείο βρασμού προσέξτε να μην 
φουσκώσει και ξεχειλίσει. Προσθέστε  το διάλυμα του γάλακτος και τής ζελατίνης.
Ανακατεύετε συνεχώς και το αφήνετε να βράσει για ενα λεπτό.
3. Βγάλτε το από την φωτιά να κρυώσει και προσθέστε την βανίλια .
4. Λαδώνετε ελαφρά με ηλιέλαιο 6 ατομικά σκεύη για κρέμα  και μοιράζετε το μείγμα
 αφού κρυώσει εντελώς.
5.Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες προτού σερβίρετε.

ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

ΥΛΙΚΑ
1,1/2 φλιτζάνι ώριμες ψιλοκομμένες φράουλες
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ανακατέψτε στο μπλέντερ τις φράουλες και την ζάχαρη, μέχρι να γίνουν πολτός . 
2.Βαλτε μισό φλιτζάνι από το μείγμα σε ένα μπώλ, ρίξτε μέσα το κόρν φλάουερ και 
ανακατέψτε καλά να διαλυθεί.
3. Βάλτε τον πολτό της ζάχαρης και τής φράουλας σε ένα αντικολλητικό σκεύος
 και σιγοβράστε το σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας .
Προσθέστε το μείγμα της φράουλας και του κόρν φλάουερ και ανακατεύετε 
συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει και να καλύπτει το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
4. Αφήστε την να κρυώσει και ει ναι έτοιμη να την χρησιμοποιήσετε.


ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ 
  Mαστιχέλαιο 5 γραμ.προιόν της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου

Αν θέλουμε να δώσουμε ελληνικό χρώμα στην πανακότα μας ,μπορούμε, αντί να την αρωματίσουμε με βανίλια να προσθέσουμε 2-3 σταγόνες μαστιχέλαιο.
Αν δεν έχουμε( είναι και πανάκριβο-τα 5γρ κοστίζουν 30 ευρώ), 
μπορούμε να πάρουμε 2 γρ μαστίχα και να την αλέσουμε στο μπλέντερ μαζί 
με την ζάχαρη που θα χρησιμοποιήσουμε για την πανακότα μας .
 Έτσι θα της δώσουμε ένα μοναδικό άρωμα. 


ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!!


ΡΕΝΑ Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!