Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

PETIT FOUR GLASED ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

 

Υλικά συνταγής για τη βάση: 
80 γρ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για άλειμμα 
80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια 
70 γρ. ζάχαρη
1 αβγό χτυπημένο ελαφρά 
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις  
2 κουταλιές σούπας κακάο 

   
Υλικά συνταγής για τη γέμιση: 
1 Ζαχαρούχο γάλα 
225 γρ. ινδοκάρυδο. 
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα 

   
Για την επικάλυψη: 
300 γρ  κουβερτούρα σε κομματάκια  
100 γρ. βούτυρο


  
Εκτελεση : 
1. Για την συνταγή αυτή θα χρειαστείτε ένα ορθογώνιο, επίπεδο ταψάκι, 20 Χ 25 εκ. περίπου. Βουτυρώνετε το ταψάκι και στρώνετε τον πάτο και τα τοιχώματα με λαδόχαρτο ψησίματος. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε μπεν μαρί, λιώνετε τη σοκολάτα για την βάση. Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι με το κακάο. Την ανακατεύετε να γίνει ομοιογενής. Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει καλά. Προσθέτετε το αυγό και την σοκολάτα. Τέλος λίγο - λίγο προσθέτετε το αλεύρι με το κακάο.
3. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι και στρώνετε την επιφάνεια. Ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά.

   
4. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε την γέμιση. Ανακατεύετε το ινδοκάρυδο με το γάλα και τα αυγά, καλά, να πάρετε ομοιογενές μείγμα.
5. Μόλις συμπληρωθούν τα 10 λεπτά ψησίματος, βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο και αδειάζετε μέσα το ινδοκάρυδο. Το στρώνετε καλά και το ξαναβάζετε στο φούρνο, να ψηθεί για 25 λεπτά (θα ροδίσει ελαφρά). Το βγάζετε και το αφήνετε μέσα στο ταψί να κρυώσει εντελώς.
6. Σε μπεν μαρί λιώνετε μαζί την σοκολάτα με το βούτυρο της επικάλυψης, ανακατεύοντας μέχρι να πάρετε ομοιογενές μείγμα. Το αδειάζετε πάνω από το ψημένο γλυκό, στρώνετε την επιφάνεια και αφήνετε να κρυώσει. Για πιο γρήγορα, το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.

 
7. Βγάζετε το γλυκό από το ταψάκι και ξεκολλάτε ολόγυρα το λαδόχαρτο. Κόβετε κάθετα στην μεγάλη πλευρά σε 3 ίσα κομμάτια. Κάθε κομμάτι το κόβετε σε 6 κομμάτια, ώστε να πάρετε συνολικά 18 κομμάτια. Τα φυλάτε σε μπολ στο ψυγείο ή τα τυλίγετε ένα - ένα σε αλουμινόχαρτο. 

ΚΑΛΗ  ΟΡΕΞΗ !!!

ΡΕΝΑ Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!