Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ CUP CAKES

Βασική συνταγή cupcake:
Φτιάχνει 12


100g βούτυρο
100g ζάχαρη
100g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά


Κτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μίγμα ανοικτόχρωμο και κρεμώδες.
Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα με περίπου μία κουταλιά της σούπας αλεύρι.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας πολύ ελαφρά.
Μοιράστε το μίγμα στις 12 θήκες cupcake και ψήστε σε ένα προ-θερμασμένο φούρνο στους 180° για 14-18'. Ο χρόνος θα ποικίλλει ανάλογα με το φούρνο σας και το αν χρησιμοποιείτε υποβοήθηση ανεμιστήρα ή όχι.


Αντισταθείτε την επιθυμία να τα παραψήσετε. Από τη στιγμή που θα τα βγάλετε από το φούρνο θα συνεχίσουν να ψήνονται για περίπου 1' ακόμη έτσι κι αλλιώς.


Για το cupcake λεμονιού: Προσθέστε στο μίγμα ένα με δύο κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού.


Για το cupcake σοκολάτας: Αντικαταστήστε 25g αλευριού με σκόνη κακάο (για τα γαμήλια cupcakes πρόσθεσα 25g τριμένης μαύρης σοκολάτας για να προσθέσω βάθος στη γεύση).


Η συνταγή είναι πολύ ευέλικτη. Μπορείτε να φτιάξετε κέικ καρότου, σταφίδας, σταγόνες σοκολάτας ή ο,τιδήποτε άλλο σας κάνει κέφι. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε χρωστικές στο κέικ αν θέλετε να τα κάνετε πιο ενδιαφέροντα για πιτσιρίκια, παρόλο που εγώ προτιμώ να αποφεύγω τα χρώματα και αντί αυτών προσθέτω τρούφα σοκολάτας ή κάτι παρόμοιο για διακόσμηση.

HALLOWEEN CUP CAKES 
Frightfully Fun Halloween Cupcakes









Spooky Graveyard Cupcakes for Halloween!





     



Zombie Halloween Cupcakes





Halloween: Απόκριες a la America

Το Halloween γιορτάζεται με μεγάλες φωτιές, παρελάσεις και μεταμφιέσεις με κοστούμια αγίων, αγγέλων και διαβόλων. Χιλιάδες κόσμου γιόρτασε και φέτος, το βράδυ της παραμονής των Αγίων Πάντων, το Halloween παρελαύνοντας στους δρόμους φορώντας μάσκες φαντασμάτων και τεράτων όπως προστάζει το πνεύμα της αμερικανικής γιορτής των ζωντανών νεκρών.

Μια γιορτή που έχει ξεφύγει από τα όρια των ΗΠΑ και κατακτά τώρα και όλο τον κόσμο. Halloween έχει τις ρίζες της στην Καθολική Εκκλησία καθώς προέρχεται από την παραφθορά του All Hallows Eve (Γιορτή των Αγίων Πάντων), που ονομάζεται επίσης και All Saints Day και είναι μία καθολική ημέρα προς τιμή όλων των Αγίων την πρώτη ημέρα του Νοεμβρίου.

Η κατ’ εξοχήν αμερικανική παράδοση του Halloween άρχισε τα τελευταία χρόνια να εξάγεται και σε πολλές χώρες τόσο της Ευρώπης όσο και της Ασίας.

Μικροί και μεγάλοι ξεχύνονται στους δρόμους τη νύχτα της παραμονής των Αγίων Πάντων φορώντας τρομακτικές στολές. Το γεγονός, βέβαια, είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, η αγορά είναι αυτή που υποκινεί τη διάδοση της γιορτής.

Η ιστορία του Halloween, όπως και κάθε ιστορία οποιασδήποτε άλλης γιορτής, είναι εμπνευσμένη από τις παραδόσεις που μεταβιβάστηκαν μέσα στους αιώνες από γενιά σε γενιά. Με το πέρασμα λοιπόν των χρόνων, το Halloween εμπλουτίστηκε με νέα στοιχεία και υπέστη ορισμένες αλλαγές.

Halloween σημαίνει All Hallows Eve ή η νύχτα πριν το All Hallows. Στην αρχαία Αγγλία η λέξη «hallow» σήμαινε «καθαγιάζω». Παρά την κάποια σύνδεσή του με τη Ρωμαϊκή Εκκλησία, η Αμερικανική εκδοχή του Halloween έχει τις ρίζες της στο Samhain, μία αρχαία κελτική γιορτή. Οι Κέλτες, που έζησαν 2000 χρόνια πριν στην περιοχή που σήμερα ονομάζεται Ιρλανδία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη βόρεια Γαλλία, γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά την 1η ημέρα του Νοέμβρη.






ΡΕΝΑ Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!