Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΒΕΝΕΤΙΑ , ΡΙΟ Η ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ : ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ ???

Καρναβάλι Βενετίας 2012: η ζωή είναι ένα θέατρο!

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφτεί κανείς τη Βενετία. Και σίγουρα, ο ένας από αυτούς είναι το φημισμένο καρναβάλι της, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων και με μια ατμόσφαιρα που μας ταξιδεύει στο χρόνο, γεμάτη ρομαντισμό και μεγαλοπρέπεια. Για το 2012 το Καρναβάλι της Βενετίας ξεκινά στις 4 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 21 Φεβρουαρίου.

Το Καρναβάλι της Βενετίας είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ για την Αποκριά, που πραγματοποιείται τις ημέρες που προηγούνται της Καθαράς Δευτέρας. Οι φανταχτερές εκδηλώσεις του, ζωντανεύουν σκηνές από το πλούσιο πολιτιστικό παρελθόν και την ιστορία της πόλης, η οποία στέκεται επάξια στο ύψος του παλαιού ονόματός της, ως Γαληνοτάτη, ενώ ο ρομαντισμός που αποπνέει, αντανακλάται σε κάθε γωνιά της.
Το κεντρικό θέμα του καρναβαλιού για φέτος είναι το… θέατρο («La Vita è Teatro. Tutti in Maschera») και η δραματοποίηση της καθημερινής ζωής: Η ζωή είναι ένα θέατρο, οπότε ήρθε η ώρα να μασκαρευτούμε!




Italy, Veneto, Venice, Regata storica, rowers parade on Grand Canal (1792-28864 / HEMIS_172758 © Hemis.fr)









Venice Carnival Orange PicturesVenice Carnival Funny Photos


Venice Carnival Masks Fur Pics Venice Carnival Freedom Buildings Pictures


Venice Carnival Damsel Photos Venice Carnival Red Lace Images


Venice Carnival Mask PicturesVenice Carnival Black Photos


Venice Carnival Blue Ladies Pics Venice Carnival Heart Pictures

























  







ΡΙΟ -BRAZIL 



Μερικοί λόγοι για τους οποίους το Βραζιλιάνικο καρναβάλι είναι το κορυφαίο ever..!Δείτε: 








   












Απολαύστε αυτές τις μοναδικές εικόνες και μεταφερθείτε για λίγο εκεί ανάμεσα στο χαρούμενο πολύχρωμο πλήθος. Κλείσιμο ματιού

Και του χρόνου παιδιά !!! 



















ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ  Η MARDI GRAS ( ΛΙΠΑΡΗ ΤΡΙΤΗ)

Καρναβάλια στον κόσμο

Για το τέλος αφήσαμε ένα από τα πιο γνωστά καρναβάλια στον κόσμο. Μια jazz επιλογή! Ένα καρναβάλι  που λαμβάνει χώρα στους δρόμους της Νέας Ορλεάνης και αποτελεί από τις πιο ξεχωριστές εμπειρίες που θα ζήσετε ποτέ. Εγχώριες μπάντες πνευστών, γυρνούν τους δρόμους της πόλης παίζοντας μουσικές ενώ και οι κάτοικοι της περιοχής, μεταμφιέζονται, συμμετέχοντας σε ένα από τα πιο διάσημα  Καρναβάλια του πλανήτη.Αποκορύφωμα των εορτασμών είναι η λεγόμενη Αμαρτωλή Τρίτη, Mardi Gras, η τελευταία Τρίτη πριν από τη νηστεία της Σαρακοστής, όπου όλοι τρώνε κρέας.Η Λεωφόρος του Αγίου Καρόλου είναι ο κύριος δρόμος των παρελάσεων του Καρναβαλιού.  Οι παρελάσεις, οι χοροί και οι πανηγυρισμοί στη Νέα Ορλεάνη γίνονται με πρωτοβουλία και έξοδα των κατοίκων της.
Τα τεράστια διακοσμημένα άρματα για τις παρελάσεις του Mardi Gras, φτιάχνονται επί μήνες ολόκληρους πριν τη μεγάλη γιορτή, που είναι και η τελευταία πριν τη Σαρακοστή. Στο καρναβάλι της Νέας Ορλεάνης συμμετέχουν πληρώματα που αριθμούν χιλιάδες μέλη, αλλά και ο απλός κόσμος που συρρέει από διάφορα μέρη για να ζήσει τη μαγεία της μεταμόρφωσης και της διασκέδασης.
RENA K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!